Izvještaj 9. kola Čokolige

9.kolo
Ekipa OMBLA  jesenski prvak prvog izdanja Čokolige.
Burmas  sa nova 4 pogotka utvrđuje vodeću poziciju na listi strijelaca

Po iznimno skliskom terenu, sinoć se odigralo 9. kolo Čokolige.  A kako to obično biva, više su o uvjetima za igru kukale poražene momčadi. Pozicije na tablici su opet ostale nepromjenjene u odnosnu na prošlo (i pretprošlo) kolo.

U 18 sati sastali su se Celtic Bar Belfast i Caffe Bar Olloa. I dok je izbornik zeleno-bijelih Cetinić, citiramo “iz bolničkih razloga”, predlagao odigravanje susreta neki drugi dan, Čokolinci su to odlučno odbili. Ali Belfast se ipak bolje snašao na klizalištu. Sa dva pogotka i asistencijom Bagovića, imali su već ugodnih 3-0 na početku drugog poluvremena, a Čokolinci po ovakvim uvjetima nisu imali ideje za povratak u utakmicu. Čelik je pogotkom tek ublažio poraz za finalnih 1-3. Ovim susretom Belfast se nakon posljednja 3 kola vraća na pobjedničke staze dok Olloa nakon 2 pobjede zaredom bilježi novi poraz.

U 19 sati u derbiju kola Rekreativci su uvjerljivo slavili protiv Strava Teama. S Čagljem kao vođom napada, strpljivo i pametno su odigrali Rekreativci čekajući pogreške protivnika, i preko Sarića, A. Zarača i A. Ničetića imali su visokih 5-0 u drugom poluvremenu. Pokušala je Strava stisnuti presingom, ali teški su bili uvjeti za brzance Filipovića i Elezovića a osjetio se i izostanak trenera-igrača Beletića za neke taktičke izmjene. Filipović je s 2 pogotka u 2. poluvremenu postavio konačni rezultat susreta 5-2.

U 20 sati vidjeli smo još jedan crveni obračun, El Classico Rojo. Ali za razliku od onog u prvom krugu, Funjestra je ovaj put imala vrlo raspoloženog Šoletića, a Patuljak je zbog obnovljene ozljede opet ostao bez krucijalne karike momčadi Čikija, a izostao je i golgeter Šorga. I osjetilo se to na terenu. Na gotovo identičan način, Funjestra je iz kornera pronalazila usamljenog Šoletića na poziciji sidruna koji bi neometano poentirao. Opustila se malo Funjestra u nastavku susreta, ali prevelika je bila razlika u rezultatu da bi se dogodio neki obrat. U redovima Patuljka izvedbom su zadovoljili jedino Šećer i Šćepanovića, svaki sa po 2 pogotka. Funjestra je u konačnici slavila sa 9-4, a Šoletić s ukupno 5 pogodaka u susretu po drugi put u sezoni postaje igrač kola. Bravo!

U posljednjoj utakmici kola nije bilo iznenađenja i Ombla je potvrdila ulogu izrazitog favorita. Na samom otvaranju, Konjuh na iznenađenje prisutnih gledatelja zabija za 0-1. I dok se očekivalo da će se Piplsi možda zatvoriti i sačuvati minimalnu prednost, Ombla opet pokazuje karakter velike ekipe, pronalazi rupe u protivničkoj obrani i vrlo brzo okreće rezultat u svoju korist. Burmas, Vlahušić, Bačić i braća Drašković rutinski su presjecali pasove Piplsa i zabijali gotovo sve što su opucali. Najefikasnija utakmica sezone završila je rezultatom 10-4. S nova 4 pogotka Burmas utvrđuje vodeću poziciju na listi strijelaca, a Ombla sa 8 pobjeda u dosadašnjih 9 kola i 7 bodova prednosti ispred Strave postaje jesenski prvak Čokolige. Čestitamo!