Izvještaj 8. kola Čokolige

Cokoliga

Po lagano hladnjikavim vremenskim uvjetima ali bez kapi rosate odigralo se 8. kolo Čokolige, a nakon susreta sve pozicije na tablici ostale su nepromjenjene.

U 17 sati sastali su se Rekreativci i Celtic Bar Belfast. Bila je to vrlo uzbudljiva i dinamična utakmica prepuna dobrih akcija i poteza s obje strane. Rekreativci su imali problema s izostancima bitnih pojedinaca pa su se u posljednjim trenucima skrpali za postavu (bez zamjene) u koju je uskočio i trener-igrač Z. Zarač. S druge strane, Belfast je mogao računati na zamjenu. U glavnim ulogama u susretu bili su strijelci A. Zarač i Džamonja. Nakon početnog vodstva Belfasta preko Džamonje, Rekreativci su preuzeli inicijativu i golovima A. Zarača i Bogdanovića imali 3:1 i 3 boda u šaci. Ali u samom finišu utakmice Džamonja sa nova dva pogotka odnosno hat-trickom poravnava rezultat. U redovima Rekreativaca nastala je potpuna konfuzija, a malo je nedostajalo i za preokret. Sve u svemu, ipak možemo reći da je podjela bodova zaslužena.

U 18 sati još jedna nevjerojatna utakmica. Desetkovana CB Olloa protiv Crvene Funjestre kojoj se nakon 2 mjeseca stanke vratio oporavljeni Martić. U prvom i na početku drugog poluvremena Funjestra je u nesporazumu igrača napravila niz neshvatljivih individualnih pogrešaka, što je Olloa preko strijelca Čaglja rutinski kažnjavala. Visokih 5-0 imali su Čokolinci na početku drugog poluvremena i nitko nije ni pomislio na nekakvo uzbuđenje do kraja. A onda se Funjestra budi. U posljednih 13-ak minuta brzim izmjenama, trkom i presingom uspjeli su smanjiti na samo gol zaostatka. Čokolinci su bili gotovo na koljenima ali čini se da je još malo vremena nedostajalo za poravnanje ili potpuni preokret. Olloa osvaja vrijedna 3 boda, a s čak 5 pogodaka (najviše u jednoj utakmici u dosadašnjem dijelu sezone) Čagalj grabi titulu igrača kola. Druga pobjeda Olloe zaredom i ukupno u sezoni, a nema Goce u sastavu. Čini se da su neke stvari jasnije smile emoticon

U 19 sati potvrdilo se ono što se pretpostavljalo nakon njihovog prvog susreta na početku sezone. Posljednjeplasirani Crveni Patuljak je za prvoplasiranu Omblu ipak jedan tvrd orah. Mukom je Ombla izborila pobjedu, s tek minimalnom razlikom. Imao je Patuljak u jednom periodu i vodstvo preko još uvijek svježeg pojačanja Šećera, ali Ilić a.k.a. Pixy bio je snalažljiv na poziciji sidruna u napadu i sa hat-trickom je osigurao svojoj momčadi pobjedu i prvu poziciju na tablici još sigurno jedno kolo, 4 boda ispred Strave. Naglasimo i to da su obje momčadi utakmicu odigrale bez zamjene.

U 20 sati možda i najozbiljnija utakmica kola, Piplsi protiv Strave. S nešto izmjenjenom postavom i formacijom bez standardnog golmana Tolje i s defanzivnijim Matanom u fazi obrane, Piplsi su vrlo solidno parirali favoriziranoj Stravi i svoje prilike čekali uglavnom iz kontre i polukontre. Ipak, u prvom poluvremenu jedan udarac Filipovića kroz šumu nogu završava u mreži. U drugom poluvremenu Strava je nastojala mirno kontrolirati utakmicu kroz posjed i bez neke prevelike tendencije prema naprijed, ali kako to obično biva čuvanje rezultata se obija o glavu i iz jedne polukontre Konjuh puca i dvojici igrača kroz noge zabija za poravnanje. Pokušala je Strava stisnuti za novi pogodak tek u zadnjim minutama, ali malo je vremena ostalo. Podjela bodova kojom svakako mogu biti zadovoljniji Piplsi. Jedan vrlo bitan detalj susreta je to da je Njuha od Matane preuzeo kapetansku traku, a zašto – saznat ćemo u video-intervjuu u sljedećem kolu